Groene lezing ‘De IJsvogels, de mooiste vogels van Nederland’

Jeroen Stel (1974) Is an award winning wildlife photographer and author based in The Netherlands.
Best known for his work documenting the family life of Kingfishers. He has undertaken commissions and led instructional photography tours and workshops in every corner of the globe. His lectures are bespoke and interactive.
His photographs have been published in books, magazines and newspapers all over the world.
His work is currently represented by: Rspb Images, Getty Images, Nhpa, Image Republic, Birdimagency, Kina And Buiten Beeld stock agencies.

Groene lezing ‘De IJsvogels, de mooiste vogels van Nederland’

Op donderdag 19 mei geeft ijsvogelkenner Jelle Harder een audiovisuele presentatie over de ijsvogel in Theater De Klinker in Zeist.
Met hun opvallend kobalt blauwe vleugels, rug en kop zijn ijsvogels voor veel mensen de mooiste vogels in ons land. Behalve over het uiterlijk van ijsvogels vertelt Jelle Harder in deze audiovisuele presentatie over het leefgebied, het broeden van de vogels met opmerkelijke resultaten, hun leeftijd en over het zoeken naar voedsel. Met voorbeelden laat hij zien hoe we ijsvogels kunnen helpen aan meer broedgelegenheid. In de presentatie krijgen we ook een beeld van ijsvogels in Zeist en omgeving. De lezing is doorspekt met foto’s van Nederlandse topfotografen en enkele korte video’s. Na de pauze volgt een prachtige film van Cees van Kempen over ijsvogels in een stadse omgeving.

Informatie over Jelle Harder
Jelle Harder is de oprichter en coördinator van de IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek en onderzoekt ijsvogels al vanaf het begin van de jaren negentig. Hij geeft advies over en maakt broedlocaties voor ijsvogels en monitort wat daar gebeurt. Voor zijn activiteiten ten behoeve van de ijsvogels ontving hij in 2006 de eerste Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs. Voor Vogelbescherming Nederland was hij tussen 2008 en 2018 vijf keer webloghouder van de site over de ijsvogels (www.beleefdelente.nl).

Groene lezing
Dit is de tweede lezing in een reeks van vier die KunstenHuis Idea in 2022 organiseert samen met de lokale natuur- en milieuorganisaties: Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV, NME De Boswerf, IVN, de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) en de Volksuniversiteit Zeist.

Kosten: € 12,50 / € 4,00 voor leden samenwerkende natuur en milieu organisaties, leden ASZ en leden Bibliotheek KunstenHuis. De lezing vindt plaats van 20:00 – 22:00 uur.

Aanmelden voor de lezing kan via www.kunstenhuis.nl/agenda/bibliotheek